Waarom kiezen voor een website met Joomla. 

Joomla is een opensource* CMS* programma om sites mee te maken en te beheren.

Er zijn wereldwijd heel veel gebruikers van dit programma en er zijn ook verschillende actieve forums waar vragen en problemen worden gedeeld en opgelost. Ook zijn er wereldwijd veel programmeurs bezig om het programma up to date te houden en verschillende modules te ontwikkelen en te verbeteren.

In Nederland is er ook een zeer actieve groep gebruikers waardoor er voor veel van de modules ook een Nederlandse vertaling is. 

Mogelijke modules die kunnen worden toegevoegd aan een website op basis vanJoomla:

  •     Gastenboek
  •     Fotoboek
  •     Contactformulier (standaard in Joomla)
  •     Meertalige website
  •     Teller voor aantal bezoekers (standaard bij Meijerink WebDesign)
  •     enzovoort...

Ook is het altijd mogelijk om niet Joomla onderdelen te koppelen aan uw website

Voor Joomla zijn ook zeer veel ´gratis´ templates beschikbaar die de basis kunnen vormen voor uw site. Uiteraard kan een bestaande template geheel naar uw wensen worden aangepast waardoor deze een unieke uitstraling krijgt.

 

*Opensource wil zeggen dat het programma vrij te gebruiken en aan te passen is. Het grote voordeel is natuurlijk de prijs en het grote aantal aanpassings mogelijkheden. Er hoeft niet betaald te worden voor een licentie. U betaalt alleen voor het ontwerpen van uw website.
*CMS (Content Management Systeem) betekent dat er ook een administratieve achterkant is waar de inhoud van de site bijgehouden kan worden. Dit kan door meerdere personen worden gedaan maar ook worden uitbesteed aan Meijerink WebDesign.